Saltar apartados

Programari informàtic en valencià

Softcatalà i Softvalencià16

Softcatalà és una associació sense ànim de lucre que organitza el desenvolupament, la traducció i la distribució de programari en català. Hi podeu trobar eines de:

  • Internet (navegadors, correu electrònic...)
  • Ofimàtica (processadors de textos, fulls de càlcul…)
  • Multimèdia (reproductors musicals, edició de vídeo…)
  • Jocs (de tauler, d'estratègia, infantils…)
  • Àmbit de l'educació i la ciència (mapes, editors de funcions...)
  • Empresarials (facturació, comptabilitat…).

Hi trobareu també algunes eines de correcció lingüística (com ara els verificadors ortogràfics i els diccionaris de sinònims del Word i de l'OpenOffice).

En Softvalencià, la delegació valenciana de Softcatalà, trobareu, adaptat a la variant valenciana, un recull del programari més utilitzat i informació sobre com valencianitzar-vos l'ordinador.

En http://www.gripau.eu/ teniu una selecció del programari en valencià més utilitzat.

 

Navega en valencià

Independentment de la llengua en què estiguen els menús del navegador, la llengua de configuració per a navegar és la que determina la preferència lingüística de l'usuari. Per això, cada vegada és més habitual que els webs multilingües detecten quina és la llengua predeterminada del navegador i que mostren la pàgina directament en aquesta llengua.

Per exemple, el web de la UA ha canviat, i ara mostra la pàgina principal en la llengua en què està configurat el navegador. Si voleu que el vostre navegador mostre per defecte en valencià el web de la UA, i altres webs multilingües, cal que el configureu. Es tracta, per tant, d'establir una prelació de llengües a l'hora de navegar. Si teniu el navegador configurat, per exemple, en quatre llengües (valencià, castellà, francès i anglès, en aquest ordre de preferència), la web es mostrarà en la llengua en què estiga escrita seguint aquestes preferències. En la pàgina Navega en valencià us expliquem com fer-ho.

I si voleu més informació, la trobareu ací.

Assessorament SL


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
Edifici Germà Bernàcer
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3485

Fax: (+34) 96 590 3947

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464