Saltar apartados

MÒDUL DE FORMACIÓ PER A L'OBTENCIÓ DEL DIPLOMA DE MESTRE DE VALENCIÀ

El decret 3/2020, de 6 de febrer de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es determina la competència lingüística necessària per a l’accés i l’exercici de la funció docent en el sistema educatiu valencià elimina el curs de capacitació docent en llengües i el de diploma de mestre. Per tant, aquesta edició 2019-2020 serà l'última en la qual el Servei de Llengües de la UA els impartirà.

 

Mòdul de formació a distància per a l'obtenció del títol de Mestre de valencià.

Durada del mòdul: des del 20 de novembre de 2019 fins al 2 de març de 2020.

REQUISITS D'ACCÉS:
 • Només les persones amb títol de Mestre en qualsevol especialitat, o títol de Grau equivalent, o bé les persones llicenciades en Filologia en qualsevol de les seues especialitats, o títol de grau equivalent, tindran accés a les vies per a aconseguir el Diploma de Mestre de Valencià.
 • C2 de valencià (antic nivell superior).

CONTINGUT COMPLEMENTARI PER A L'OBTENCIÓ DEL DIPLOMA DE MESTRE DE VALENCIÀ

Places: 100
Crèdits: 8


És un  curs de formació a distància. L'avaluació final podrà ser presencial o virtual, a elecció de l'alumnat. Les persones que no superen la prova d'avaluació de final de curs disposaran d'una segona convocatòria al mes de maig.

Segons la normativa de Conselleria (Ordre 17/2013 de 15 d’abril de 2013) has de cursar un total de 32 crèdits per a l'obtenció del  títol de Mestre de valencià:

 • Si ja tens la capacitació docent en valencià, has de matricular-te dels 8 crèdits del Mòdul del Diploma de Mestre de Valencià.
 • Si no tens el títol de Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià, matriculant-te del Curs de Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià + Mòdul de Diploma de Mestre de Valencià.

PREUS

Preu total del Mòdul de Diploma de Mestre de valencià= 140,80 €
En el cas d'haver de matricular-te del Curs de Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià + Mòdul de Diploma de Mestre de Valencià: 563,20 €
Preu: 17,60 € per crèdit matriculat.


Descomptes:

 • per família nombrosa general (50%)
 • per família nombrosa especial (100%)
 • per família monoparental general (50%)
 • per família monoparental especial (100%)
 • per discapacitat igual o superior al 33% (100%)
 • per ser víctima de terrorisme (100%)
 • per ser víctima de violència de gènere (100%)

Caldrà acreditar aquesta situació en la Secretaria de Llengües, quan es formalitze la matrícula i amb la documentació original, sempre que aquest fet no haja sigut justificat prèviament a la Universitat d'Alacant.

CONVALIDACIONS

Segons la normativa de Conselleria (Ordre 17/2013 de 15 d’abril de 2013) has de cursar un total de 32 crèdits per a l'obtenció del  títol de Mestre de valencià. Si ja estàs en possessió de la Capacitació docent en valencià, has de sol·licitar la convalidació dels 24 crèdits equivalents de la capacitació (amb l'abonament de les taxes corresponents si l'has aconseguida fora de la UA) i matricular-te del mòdul per a l'obtenció del Diploma de Mestre de valencià (8 crèdits), si no, t'hauràs de matricular de les assignatures del curs de capacitació en valencià més el mòdul de Mestre.

La sol·licitud de convalidació has de presentar-la en UACloud/Campus virtual: entra a l'app e-Administració, tria l’opció Tràmits, fes clic en Instància genèrica i adjunta-hi la documentació que corresponga. Si és el cas, és convenient sol·licitar la convalidació una vegada formalitzada la matrícula.

El preu de cada assignatura convalidada és de 79,20 €

 

PROCEDIMENT DE MATRÍCULA

Per a alumnes UA i exalumnes de la UA (estudis oficials finalitzats): alumnat de Grau, Llicenciatura, Diplomatura, Màster, Doctorat i del Curs de Capacitació docent organitzat pel  Servei de Llengües

Preinscripció: Des de les 9.00 hores del 16 de setembre fins a les 14.00 hores del 20 de setembre de 2019.

La preinscripció s'ha de fer des d'aquest formulari (recomanem utilitzar el Mozilla Firefox). Trieu l'opció "ACREDITACIÓ I CAPACITACIÓ DOCENT EN LLENGÜES"

Una vegada emplenat el formulari, rebreu un correu de confirmació comunicant que el formulari s'ha enviat correctament amb un codi de referència. Aquest codi és convenient guardar-lo, perquè el necessitareu en cas de voler fer alguna modificació de la preinscripció.

La Secretaria de Llengües procedirà a revisar les sol·licituds de preinscripció. L'ordre de revisió s'iniciarà amb la lletra O (segons el sorteig públic de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de data 7/03/2019). Per tant, el dia i l'hora de sol·licitud és un criteri secundari.

Data prevista de publicació de la llista provisional d'admesos de la preinscripció i llista d'exclosos: 10 d'octubre de 2019.

Sol·licitud de l'esmena d'errades de la llista provisional: des de les 9 hores de l'11 d'octubre fins a les 14 hores del 17 d'octubre de 2019. Utilitzeu aquest formulari per a incorporar l'esmena d'errades.

Per a persones sense estudis oficials a la Universitat d'Alacant.

Preinscripció: des de les 9 h del 10 d'octubre fins a les 14 hores del 14 d'octubre.

La preinscripció s'ha de fer des d'aquest formulari (recomanem utilitzar el Mozilla Firefox). Trieu l'opció "ACREDITACIÓ I CAPACITACIÓ DOCENT EN LLENGÜES"

Una vegada emplenat el formulari, rebreu un correu de confirmació comunicant que el formulari s'ha enviat correctament amb un codi de referència. Aquest codi és convenient guardar-lo, perquè el necessitareu en cas de voler fer alguna modificació de la preinscripció.

La Secretaria de Llengües procedirà a revisar les sol·licituds de preinscripció. L'ordre de revisió s'iniciarà amb la lletra O (segons el sorteig públic de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de data 7/03/2019). Per tant, el dia i l'hora de sol·licitud és un criteri secundari.

Data prevista de publicació de la llista provisional d'admesos de la preinscripció i llista d'exclosos: 23 d'octubre de 2019.

Sol·licitud de l'esmena d'errades de la llista provisional: des de les 9 hores del 24 fins a les 14 hores del 30 d'octubre de 2019. Utilitzeu aquest formulari per a incorporar l'esmena d'errades.

Us recordem que la preinscripció al Curs de Capacitació per a l'Ensenyament en Valencià, en Alemany, en Anglès i en Francès, i Diploma de Mestre NO IMPLICA DISPOSAR DE PLAÇA en aquest curs. La preinscripció és el pas previ a la formalització de la matrícula, i aquesta es farà efectiva només depenent de la disponibilitat de places, que són assignades seguint l'ordre establit pel cognom, que enguany s'inicia amb la lletra U (segons el sorteig públic de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de data 14/03/2018).

En el cas que finalment disposeu de plaça, ens posarem en contacte amb vosaltres a través del correu electrònic que has indicat en la preinscripció.

Matrícula

Una vegada confirmada l'admissió de la preinscripció, rebreu un correu electrònic amb les dates de matrícula que us hem assignat. És molt important que us matriculeu en les dates assignades; si no, perdreu el dret de matrícula.

Per a fer la matrícula, cal accedir al UACloud/Campus Virtual de la Universitat d'Alacant amb la següent identificació d'usuari:

 • Si ja ets alumne de la Universitat d'Alacant, utilitza les dades que tens com a alumne per a accedir al UACloud/Campus Virtual. Si no recordes de les dades d'accés, utilitza l'eina habilitada a la pantalla d'accés a UACloud.
 • Si no n'ets alumne, les dades d'accés al UACloud t'arribaran al correu electrònic que vas introduir en el formulari de preinscripció. Aquest compte de correu és totalment gratuït i és el que utilitzarà la Universitat d'Alacant per a fer-te les comunicacions.

ANUL·LACIÓ DE MATRÍCULA I DEVOLUCIÓ DE TAXES

Normativa d'Estudis Propis de la Universitat d'Alacant (BOUA 15/04/2014)

Formulari anul·lació de matrícula

La sol·licitud de devolució de taxes es realitza a través de UACloud, e-Administración- Tràmits- Devolucion-de-tasas
Una vegada iniciat el curs no s'admetrà cap sol·licitud de devolució de taxes.

 

SEGUIMENT DE LA PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA

10/10/2019 -Publicació llista provisional de persones admeses i excloses del primer termini de preinscripció

Sol·licitud de l'esmena d'errades de la llista provisional: des de les 9 hores de l'11 d'octubre fins les 14 hores del 17 d'octubre de 2019. Utilitzeu aquest formulari per a incorporar l'esmena d'errades.

21/10/2019- Publicació de la llista definitiva de persones admeses del primer termini de preinscripció.

21/10/2019- Publicació de la llista definitiva de persones excloses del primer termini de preinscripció.

23/10/2019- Publicació  de la llista provisional de persones admeses i excloses del 2n termini  de preinscripció.
Sol·licitud de l'esmena d'errades de la llista provisional: des de les 9 hores del 24 d'octubre fins les 14 hores del 30 d'octubre de 2019. Utilitzeu aquest formulari per a incorporar l'esmena d'errades.

04/11/2019- Publicació de les llistes definitives de persones admeses del segon termini de preinscripció.

04/11/2019- Publicació de la llista definitiva de persones excloses del segon termini de preinscripció

07/11/2019- Previsió de places vacants que s'oferiran als sol·licitants del segon termini:

 • Mòdul de Diploma de Mestre: 27 places

Ja hem enviat els correus del segon termini. Si algú no es matriculara, continuarem enviant correus fins que es completen les places.

14/11/2019- Hem enviat més correus d'admissió a la matrícula:

 • Mòdul de Diploma de Mestre: fins a SAPENA VIVES

Tenen un termini de matrícula fins al dilluns 18 de novembre. Dimarts comprovarem si resten places lliures per saber si hem d'enviar nous correus electrònics de matrícula.

 

Servei de Llengües


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
Edifici Germà Bernàcer
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: Llengües 96 590 3485

Fax: (+34) 96 590 3947

Twitter: http://twitter.com/llenguesua

Facebook: http://facebook.com/llenguesua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464