Saltar apartados

EULALIA

ERASMUS PLUS
KA2 STRATEGIC PARTNERSHIPS FOR HIGHER EDUCATION 
Call 2019

Què és EULALIA?

La UA, a través del Servei de Llengües, és un dels membres del projecte europeu Erasmus+ EULALIA, liderat per la Universitat de Nàpols, i en el qual participen les universitats Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu (Polònia), European University Foundation - Campus Europae (Luxemburg), Università ta' Malta (Malta) i l’empresa SMARTED SRL (Itàlia). La sigla EULALIA desplegada correspon a Enhancing University Language courses with an App powered by game-based Learning and tangible user Interfaces Activities, és a dir, Millora dels cursos universitaris de llengua amb una app proveïda d’activitats basades en la ludificació i les interfícies d’usuari tangibles. El projecte es va iniciar l'octubre de 2019 i té una durada de 30 mesos.

Aquest projecte consisteix en el desenvolupament d'una aplicació mòbil que millore les competències lingüístiques, culturals i tecnològiques de l'alumnat Erasmus mitjançant metodologies basades en el joc i les tecnologies inclusives i multisensorials. L'eina, que estarà disponible en Google Play, contindrà una biblioteca de recursos didàctics multilingües i multiculturals i permetrà al professorat i als estudiants crear nous escenaris per a treballar aspectes relacionats amb el context de la universitat, com ara mapes o cerques del tresor.

Tot i que el públic objectiu és fonamentalment alumnat Erasmus, les activitats generades amb aquesta app seran un bon complement formatiu per a qualsevol aprenent de català i castellà com a L2 o com a LE. 

 

Quins objectius té?

  • Desenvolupar una app basada en una metodologia inclusiva i multisensorial per a l’ensenyament / aprenentatge de continguts culturals i lingüístics.
  • Millorar l’experiència d’aprenentatge de llengua i cultura de l’alumnat Erasmus.
  • Millorar les competències digitals de l’alumnat mitjançant l’experiència de cocreació d’activitats.

 

Exemples d'activitats creades amb l'app EULALIA

La principal característica d'EULALIA és l'exploració d'imatges interactives, en format tangible (pòsters, mapes, fotos, infografies, etc. impreses en paper) o en format digital. Per això, resulten especialment atractius els mapes.

Arran del taller inicial, hem produït dos mapes interactius que serviran per a conèixer les ciutats d'Alcoi i València. 

Podeu baixar aquestes dues activitats (tant en valencià com en castellà) ja integrades en l'app a partir dels enllaços següents del Google Play:

 

Tallers realitzats (febrer 2021 i abril de 2021)

Taller de cocreació d'activitats didàctiques amb l'app EULALIA (abril de 2021)

La UA organitza el Taller de cocreació d'activitats didàctiques amb l'app EULALIA amb l’objectiu d'analitzar les possibilitats de cocreació d'activitats amb l'alumnat dels cursos de llengua.

Si en l'anterior taller véiem com generar activitats, en aquest ens centrarem a analitzar les diferents possibilitats d'aplicació a l'aula, no únicament com a recurs de consulta d'una activitat feta, sinó també com a possibilitat de treballar a l'aula amb l'alumnat la creació d'una activitat.

No és indispensable haver assistit al taller anterior per a poder inscriure's en aquest.

Destinataris: professorat de català i castellà com a L2 o LE.

Aquest taller, impartit per Robert Escolano i Marina Macià (Servei de Llengües de la UA), consisteix en dues sessions:

  • Una primera sessió de caràcter introductori (teletreball autònom amb una dedicació aproximada de 3 h, disponible del 20 al 27 d'abril)
  • Una segona sessió pràctica (per videoconferència, 2 h), que s’impartirà el 27 d'abril en dues opcions horàries (matí o vesprada).

La inscripció al taller és gratuïta i el Servei de Llengües de la UA emetrà un certificat de 5 h a totes les persones que hi participen. 

Inscripció del 31 de març al 20 d'abril

Fes clic en la imatge per a consultar-ne el programa. 

 

Taller inicial sobre l’app EULALIA per a professorat de llengües (febrer 2021)

La UA ha organitzat el Taller inicial sobre l’app EULALIA per a professorat de català i castellà com a L2 o LE amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte i l’app EULALIA i mostrar el procediment per a generar 2 activitats en l’app. Aquest taller, impartit per Robert Escolano i Marina Macià (Servei de Llengües de la UA), consisteix en dues sessions:

  • Una primera sessió de caràcter introductori (teletreball autònom amb una dedicació aproximada de 3 h, disponible de l’1 al 5 de febrer)
  • Una segona sessió pràctica (per videoconferència, 2 h), que s’impartirà el 10 de febrer en dues opcions horàries (matí o vesprada).

La inscripció al taller és gratuïta i el Servei de Llengües de la UA emetrà un certificat de 5 h a totes les persones que hi participen. 

Inscripció del 25 al 29 de gener

Fes clic en la imatge per a consultar-ne el programa.

 

Servei de Llengües


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
Edifici Germà Bernàcer
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: Llengües 96 590 3485

Fax: (+34) 96 590 3947

Twitter: http://twitter.com/llenguesua

Facebook: http://facebook.com/llenguesua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464