Saltar apartados

Memòria aeronàutica del Campus

La UA organitza un recorregut per la memòria aeronàutica del campus i a l'exposició "Aviadors de la República"

Avió 2Abans de ser campus universitari, el lloc que ara ocupen facultats, aularis, clubs socials, instal·lacions esportives, etc. van ser dependències militars. Entre els antics barracots de la tropa, destaquen l'edifici de la Torre de Control i l'estructura metàl·lica de l'hangar on es guardaven els avions. Des de 1919, aquests terrenys van ser un aeròdrom d'ús civil i és molt possible que l'autor d'El Petit Príncep, Antoine de Saint-Exupéry, fera escala a Sant Vicent del Raspeig, ja que ací paraven les aeronaus de la companyia francesa Latécoère per a la qual treballava. En esclatar la Guerra Civil, un destacament d'avions soviètics Polikarpov I-15, coneguts popularment com "xatos", va ser destinat a l'actual campus, on les Forces Aèries de la República registraren una gran activitat.

Per a donar a conèixer aquesta part de la nostra història, el Secretariat de Cultura i el Servei de Promoció del Valencià de la Universitat d'Alacant han organitzat, per a la vesprada del divendres 11 de maig, un itinerari didàctic pel campus i una visita guiada a l'exposició "Aviadors de la República", instal·lada a la sala Aifos de la Facultat de Filosofia i Lletres. Aquesta activitat, oberta a tota la comunitat universitària i al públic en general, és completament gratuïta. Les persones interessades a participar-hi han d'estar a 18.00 h del pròxim divendres, dia 11, a la sala Aifos del campus de Sant Vicent del Raspeig (edifici C de la Facultat de Filosofia i Lletres).

 

Més informació en:
Servei de Promoció del Valencià
s.proval@ua.es
Tel.: 965 90 34 85

Avio 3

Servei de Llengües


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
Edifici Germà Bernàcer
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: Llengües 96 590 3485

Fax: (+34) 96 590 3947

Twitter: http://twitter.com/llenguesua

Facebook: http://facebook.com/llenguesua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464