Saltar apartados

Navega en valencià

Navegació en valencià

Cada vegada és més habitual que les webs multilingües mostren la informació en la llengua en què està configurat el navegador de l'usuari que la visita. Per exemple, en el cas del lloc web de la Universitat d'Alacant (web trilingüe: espanyol, valencià i anglès), depenent de la llengua de configuració del nostre navegador, entrarem de manera predeterminada en una d'aquestes tres llengües.

A més, quan baixem d'Internet un programa multilingüe, aquest es baixa en la llengua en què tenim configurat el navegador.

Però, què vol dir tenir configurada una llengua com a predeterminada?

Una cosa és tenir el navegador (la interfície, els menús) en una llengua i una altra és la llengua de navegació. Podem definir diverses llengües de navegació, per ordre de preferència. Per exemple, si triem la següent relació de llengües preferides per a mostrar les pàgines:

Català [ca] - Espanyol [es] - Italià [it] - Anglès/Estats Units [en-us] - Anglès [en]

Quan el navegador entre a un lloc web multilingüe ens el mostrarà en català, i si no té versió en català, en espanyol, i si no en té, en italià... i així successivament. Convé configurar sempre la versió en anglès, encara que siga en últim lloc, sobretot per si accedim a llocs web en llengües en alfabets no llatins, perquè normalment disposen de versió en anglès.

Si vols que el teu navegador mostre per defecte en valencià el web de la UA, i altres webs multilingües, cal que el configures. Ací et mostrem com fer que el teu navegador d'Internet mostre per defecte les pàgines en valencià. Si vols més informació, la trobaràs ací.

Si treballes en la UA i gestiones una pàgina web institucional, recorda que en Vualà disposes del traductor automàtic Apertium per a fer-ne la versió en valencià. Ací tens les recomanacions per a l'ús d'Apertium.

Servei de Llengües


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
Edifici Germà Bernàcer
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: Llengües 96 590 3485

Fax: (+34) 96 590 3947

Twitter: http://twitter.com/llenguesua

Facebook: http://facebook.com/llenguesua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464