Saltar apartados

Servei de Llengües - Notícies publicades en Març, 2015

2009 / 2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Març, 2015
 • Dimarts, 31
 • Micalet portada

  Excursió a València per a alumnes de Filologia Catalana

  El Departament de Filologia Catalana i el Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la Universitat d'Alacant proposen, a l'alumnat de Filologia Catalana, fer una ruta per la València més literària: des dels poetes andalusins fins als nostres dies.

  Data: dimecres 6 de maig

  Preu: 15 € (inclou desplaçament amb bus, entrades i dinar), feu el pagament de la visita a la secretaria administrativa del Departament de Filologia Catalana (edifici I Filosofia Lletres), de dilluns a divendres de 09.00 h a 14.00 h i dimarts de 15.30 a 17.30 h.

  Eixida: 09.30 h des del pàrquing que hi ha enfront de l'aulari I.

  Tornada al campus: 20.00 h aproximadament.

 • Dilluns, 30
 • equip lliga debat

  L'equip de debat de la UA subcampió

  L’equip de debat de la UA ha quedat subcampió de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives en llengua catalana que ha tingut lloc del 23 al 27 de març a Salt (Girona), en la qual han competit equips de 13 universitats. L’equip de la UA, de la mà del seu preparador Miquel Esplà, ha aconseguit el segon lloc en una final que ha disputat davant de l’equip de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 • Certamen relats curts

  I Certamen de Relats Curts per a Escriptors Novells

  El Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant i la llibreria Pynchon&Co convoquen el I Certamen de Relats Curts per a Escriptors Novells de la Província d'Alacant. S’hi podran presentar totes les persones d'entre 16 i 25 anys matriculades en qualsevol centre universitari o institut de batxillerat de la província d'Alacant. Els relats que presenten hauran de complir els requisits següents. Podeu consultar les bases ací.

 • Dilluns, 23
 • la pols

  Arcàdia Teatre representa "La pols" en el Col·legi Major de la UA

  La Companyia Arcàdia Teatre porta a escena un text del dramaturg Llàcer García, una proposta teatral titulada La pols que es presentarà al públic dimecres que ve a les 20:00 hores al Col·legi Major de la Universitat d’Alacant.
  Les entrades tenen un preu de cinc euros i poden adquirir-se a la Llibreria Compas, Instanticket, i una hora abans, en les taquilles del Col·legi Major escenari. Els estudiants de la UA poden presentar la TIU en el MIC (Informació Cultural del Museu de la UA) i hi recolliran gratuïtament una entrada.

 • Dimecres, 18
 • conferencia 23032015 port

  Conferència d'Antoni Marimón

  El Departament d'Humanitats Contemporànies ha programat la conferència "Entre el paradís i l'infern: les illes de la Mediterrània occidental"

  La conferència tindrà lloc a les 13.00 hores a l'aula GE/2-09M de la Facultat de Filosofia i Lletres II, el pròxim dilluns dia 23 de març.

 • Dilluns, 16
 • equip lliga debat

  Lliga de Debat de la Xarxa Vives

  L’equip de debat de la UA es prepara a fons per a la competició de la setmana vinent

  La Lliga de Debat de la Xarxa Vives en llengua catalana tindrà lloc del 23 al 25 de març a Salt (Girona)

  L’equip assegura que aquest tipus d’iniciatives “permeten aprendre una llengua d’una forma dinàmica i interactiva, desenvolupar el pensament crític, la capacitat d’oratòria i l’esperit d’equip, a més de fomentar la multidisciplinaritat en l’aprenentatge”

 • OFUA xic

  Concerts de primavera de l'OFUA

  La Universitat d’Alacant oferirà dos “Concerts de Primavera” a càrrec de l’Orquestra Filharmònica (OFUA), dirigida per Mihnea Ignat, acompanyada en aquesta edició primaveral pel reconegut pianista Enrique Lapaz Lombardo com a solista. El primer serà el 18 de març a les 20 hores en el Centre el Teular de Cocentaina, amb entrada lliure. El segon concert de primavera de l’OFUA, que tindrà lloc el 20 de març a les 20 hores, en l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) i serà a benefici de la Fundació Alacantina Pro Tutela de la Comunitat Valenciana, amb un preu donatiu de 15 euros.

 • boua

  Convocatòria de suport lingüístic a l'elaboració de materials docents

  Convocatòria de suport lingüístic a l'elaboració de materials docents en valencià i anglès 2015 (curs 2015-16)

  La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Llengües i Cultura (Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística), per tal de donar compliment al Pla de Política Lingüística de la Universitat d’Alacant (línia estratègica 2), convoca una acció de suport lingüístic a l'elaboració de nous materials docents en valencià i anglès per a les assignatures dels títols de grau. Les sol·licituds es podran presentar fins al 27 d'abril de 2015. Més informació ací.

 • Dijous, 12
 • boua

  Convocatòria 2015 de suport lingüístic

  La Universitat d’Alacant, a través del Servei de Llengües i Cultura (Vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística), per tal de donar compliment al Pla de Política Lingüística de la Universitat d’Alacant (objectiu estratègic 1 de l’àmbit d’actuació referit a l’alumnat i objectiu específic 4 de l’àmbit d’actuació referit al PDI), fa una convocatòria pública per a la concessió de suport lingüístic a l’elaboració de tesis doctorals en valencià i en llengües estrangeres dirigida a alumnat de doctorat de la Universitat d’Alacant. Més informació ací.

 • Dimecres, 11
 • concert andreu valor portada

  Concert d'Andreu Valor a Xixona

  Malgrat la pluja és el tercer treball discogràfic del cantautor valencià Andreu Valor. Des del primer moment cada cançó ha pres el vol col·lectiu que l’emotivitat creativa requeria. Missatges destinats a la defensa cultural, del territori, dignificació social i plena llibertat individual. Valors humans i al costat dels nuclis menyspreats i vulnerats. Sentiments d’amants. Injustícia enfrontada. Crits per mantenir-nos vius.
  El dissabte 14 de març a les 20.30 h, en el Cine de Dalt, de Xixona.

 • Divendres, 6
 • cartell lipdub fil cat

  Lipdub de Filologia Catalana

  L’alumnat i el professorat del grau de Filologia Catalana organitza el Lipdub del Grau de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant per al dia 27 de març. Sorgeix de la necessitat de promocionar uns estudis imprescindibles per a la formació integral de la societat valenciana. La motivació és reivindicar el dret a poder estudiar-lo, lluny del menyspreu del poder a les carreres de lletres i lluny, també, de l’abandó a què aquest mateix sotmet la llengua i la cultura pròpies.
  Ací teniu la carta d'invitació a participar-hi.

 • Jornada sociolingüística Alcoi 2015

  XX Jornada Sociolingüística d'Alcoi

  L’objectiu de la XX Jornada de Sociolingüística d’Alcoi (27 i 28 de març) és debatre sobre la comunicació i la política lingüística. La comunicació en el nostre àmbit lingüístic és un factor clau de la política lingüística de les llengües minoritàries i minoritzades, i especialment en l’espai audiovisual i d’Internet actuals. Aquesta comunicació evidenciarà l’existència o l’absència de polítiques lingüístiques, en territoris comparables al nostre, en contextos com l’educació, l’administració, la premsa, la política, etc.
  Més informació.

 • Dijous, 5
 • dóna sang

  Marató de Donació de Sang a la Universitat d'Alacant

  El pròxim dia 11 de març es farà a la Universitat d'Alacant, en el marc del Projecte Universitat Saludable, una nova Marató de Donació de Sang.

  Abans de la donació procura prendre líquids.

  Punts de col·lecta de la donació:

  Aulari I, aulari II, edifici del Rectorat, Facultat d'Educació

  Trobareu tota la informació ací.

 • Dimecres, 4
 • ovidi a la ua port

  Homenatge de la Universitat d'Alacant a Ovidi Montllor

  Dimarts 10 de març a les 11.00 h a l'Aula Magna de Filosofia i Lletres (edifici II):

  Projecció del documental Ovidi Montllor, crònica d'un artista i "L'Ovidi Montllor que vaig conèixer", a càrrec de l'actor alcoià Pep Cortés. Lectura de poemes d'Ovidi Montllor.

 • Tornar al tauler principal

Servei de Llengües


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
Edifici Germà Bernàcer
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: Llengües 96 590 3485

Fax: (+34) 96 590 3947

Twitter: http://twitter.com/llenguesua

Facebook: http://facebook.com/llenguesua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464